08-121 513 16 / 070-66 66 273 info@svenskaodemforbundet.se

Lillemor har ordet

jun 14, 2024 | Nyheter

”För dessa personer med lipödem är det extra viktigt med tidig diagnos och medicinska kompressionsplagg.”💚

Lillemor har ordet… 💚

Foto på Lillemor Sivemark

Jag heter Lillemor Sivemark och blev vald till tf ordförande i Svenska Ödemförbundet SÖF på vårt årsmöte i mars i år 2024. Jag har varit med i styrelsen i SÖF under 10 år.

Själv har jag ingen ödem-diagnos. Så varför tycker jag då att detta med Svenska Ödemförbundet SÖF är så viktigt. Jo, jag har i mitt arbetsliv träffat många personer med ödem och också några med lipödem, men det hette inte så då, lipödem kallades då för Elifanthiasis. För dessa personer med lipödem är det extra viktigt med tidig diagnos och medicinska kompressionsplagg.

Min profession i 21 år det var att undervisa i och lära ut mer om ödem, åka till Tyskland för att få mera kunskap om material, maskiner och om hantverket bakom medicinska kompressionsplagg och hur de hjälper personer med ödem. Att skapa lymfödemdagar (samla många medicinska lymfterapeuter för utbildning på ett ställe) gjorde jag också början på 90-talet, som flera företag tyckte var bra och det lever fortfarande för fullt.

Jag säger bara att kompression är navet i all behandling för ödem och jag vill hjälpa så många som jag kan att få tillgång till behandling av ödem. Tycker att det är viktigt med respekt för personer och har sedan flera år ansvaret för vår medlemstelefon i Svenska Ödemförbundet SÖF, så det är mig ni talar med när ni ringer 070-666 62 73.💚

Hälsar Lillemor🌺

Trevlig sommar!

Nu i juli tar vi i SÖF sommarledigt. ☀️⛱️🌺 Det innebär att vi kommer att svara på telefon och mejl sporadiskt, och du kan behöva vänta lite längre...

Inte medlem?

Bli medlem och ta del ut utav alla erbjudanden och förmåner samtidigt som du stödjer SÖF.