SBU har fått i uppdrag att se över kunskapsläget för lipödem i Sverige

jun 29, 2020 | Lipödemmånaden, Lipödemmånaden - Artiklar, Lipödemmånaden 2020, Nyheter

I dag den – 30 juni – är det sista dagen av den Internationella lipödemmånaden juni 2020. Vi har lagt upp fakta, filmer, debattartiklar, patientberättelser och information kontinuerligt och hoppas att du som är lipödemberörd har läst och givits stöd under denna månad. Materialet kommer att ligga kvar på hemsidan.

SÖF verkar för att nationella riktlinjer sammanställs av Socialstyrelsen för lipödem och att dessa inkluderar kompression, patientutbildning inklusive psykosocialt stöd, råd om egenbehandling och egenvård, individanpassad fysisk aktivitet samt kost och hudvård. Lipödem är inte ditt fel – men DU KAN! Du kan lära känna din kropp, din sjukdom och vad som påverkar den och ditt lymfsystem. Vi kan tillsammans verka för att du och alla andra med lipödem, lymfatiska sjukdomar och komplikationer får inkluderas i den svenska regionsfinansierade vården!

Se till att få in din diagnos journalen! Om din diagnos inte noteras kan vi inte veta hur många som är drabbade i Sverige. Kräv patientutbildning för din diagnos och att din journal inkluderar dina erfarenheter och upplevelser.

Läs detta pressmeddelande och sprid gärna till era lokala redaktioner!

Bli medlem i SÖF om du inte redan är det! Tillsammans mot lipödem! Här kan du ansöka om medlemskap

Sällsynta dagen!

Sällsynta dagen!

Sällsynta dagen firades första gången den 29 februari 2008 – ett ”sällsynt” datum som bara inträffar vart fjärde år. Dagen startade som ett...

Inte medlem?

Bli medlem och ta del ut utav alla erbjudanden och förmåner samtidigt som du stödjer SÖF.