08-121 513 16 / 070-66 66 273 info@svenskaodemforbundet.se

Se SÖFs filmer om lymfsystemet och egenbehandling

feb 26, 2018 | Nyheter

Under hösten har Svenska Ödemförbundet producerat två filmer om lymfsystemet och självlymfdränage.
I den första filmen, som skapats i samarbete med Johanniterorden och Roche, går vi igenom lymfsystemets funktion och vilka sjukdomar och komplikationer som kan uppstå när lymfsystemet inte fungerar som det ska.

Film nummer 1:

 

I den andra filmen – skapad i samarbete med RCC Stockholm Gotland (Regionalt cancercentrum) och SOEB (Stiftelsen Olle Engqvist Byggmästare) – går lymfterapeut Helena Janlöv Remnerud noggrant igenom egenbehandling med självlymfdränage (SLD).
Egenbehandling vid ödemsjukdomar kan spela en stor och viktig roll i att hålla sitt ödem i schack och det är därför en viktig grund att lära sig SLD och att kunna utföra det själv i sitt hem.

Film nummer 2:

 

Vid svåra svullnadsproblem uppnås bäst resultat om SLD kombineras med en eller flera andra åtgärder som aktiverar lymfsystemet. För dig som till exempel har långt avstånd tilll en lymfterapeut kan självlymfdränaget bli en avgörande faktor för din hälsa. Du bör dock avstå från SLD vid infektion, rosfeber och/eller recidiv av bakomliggande cancerdiagnos. SÖF hoppas att du får nytta av filmerna i din strävan att lära dig att leva med ett kroniskt ödem.

Alla SÖFs filmer hittar du Youtube

Trevlig sommar!

Trevlig sommar!

Nu i juli tar vi i SÖF sommarledigt. ☀️⛱️🌺 Det innebär att vi kommer att svara på telefon och mejl sporadiskt, och du kan behöva vänta lite längre...

Inte medlem?

Bli medlem och ta del ut utav alla erbjudanden och förmåner samtidigt som du stödjer SÖF.

Share This