Sprid medvetenhet om lipödem

maj 20, 2020 | Nyheter

Sprid medvetenhet om lipödem

Juni är den Internationella lipödemmånaden. SÖF uppmärksammar månaden för sjätte året i rad. I år kommer vi inte kunna genomföra fysiska manifestationer på gator och torg, men som tidigare år kommer en mediakampanj att genomföras. Under hela juni kommer vi att publicera information i form av artiklar, filmer och patientberättelser på hemsidan och på Facebook. Under hela månaden önskar vi att alla våra medlemmar gör sitt yttersta för att sprida medvetenhet kring lipödem.

Bär gärna vårt gröna lipödemarmband, vår svarta lipödemtröja, prata om din sjukdom med nära och kära och dela inlägg som har med lipödem att göra. Armband kan beställas i webbshoppen för 110 kronor. Svarta tröjor med tryck “Jag är sjuk men får ingen vård” kostar 175 kronor och finns i storlekarna S till 4 XL.

SÖF söker berättelser om att leva med lipödem

Inför lipödemmånaden juni söker SÖF era personliga berättelser och privata bilder för att öka medvetenheten om lipödem. SÖF kommer att lyfta era beskrivningar av hur det är att leva med lipödem på hemsidan och i sociala medier under juni månad.

Har du erfarenhet av lipödem? Skicka in din berättelse och dina bilder
till kommunikation@svenskaodemforbundet.se och skriv “Att leva med lipödem” i ämnesraden.

Har du frågor mejlar du till samma adress. SÖF förbehåller sig rätten att redigera texten.

Lymfan nr.2 2024!

Lymfan nr.2 2024!

Nu har vi tryckt andra numret av årets Lymfan. 36 sidor fullpackad med massor av kunskap och ny vetenskap kring lymfsystemets mystiska värld! Den...

Inte medlem?

Bli medlem och ta del ut utav alla erbjudanden och förmåner samtidigt som du stödjer SÖF.